Posted on

Hege’s fylte kyllingfilet

 

DSC_2721

Her om dagen lagde jeg en helt fantastisk god kyllingrett med kyllingfilet.
En helt vanlig kyllingfilet blir fort litt kjedelig.
Hvorfor ikke gjøre kyllingfileten litt mer spennende.Denne retten passer uansett om det er hverdag eller helg.

Du trenger til 4 personer:
4  kyllingfileter
75 g philadelphia (smøreost)
2 hvitløksfedd
8-10 baconskiver.
olje til bruning

start med å lage fyllet til kyllingen:
finhakk hvitløk.
bland philadelphia godt med hvitløken.

skyll kyllingfileten og tørk forsiktig.
skjær et dypt snitt i fileten uten å skjære helt igjennom

DSC_2716
fordel fyllet i kyllingfiletene.
surr bacon rundt filetene.

Brun kyllingfiletene i en varm stekepanne med litt olje, på alle sider.

DSC_2720
Legg de deretter i en ildfast form.
stekes i ovn(midten) på 200 grader i ca 20min. Litt vanskelig å anslå tiden nøyaktig ,da noen kyllingfileter er større enn andre og ovner er også forskjellige.
men ca 20 min.

mens Kyllingfiletene koser seg i ovnen lager du sausen

til sausen trenger du:
1 ss olje
1 liten løk
1 lite hvitløksfedd.
1 cup kyllingfond
3 dl kremfløte.
1 klype paprikapulver.

start med å hakke hvitløk og løk.
varm olje i en egnet kjele.
surr hvitløk og løk til løken er blitt blank og myk.
ha i fløten og kyllingfond og kok opp.
La det småkoke til sausen har passe konsistens.
smak til med paprikapulver.

server med kokt blomkål/brokkoli eller begge deler.

Om du ønsker, så sil sausen før servering. Det gjør jeg .
bon apetit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *