Posted on

Deilige fiskekaker med bacon og vårløk

Vi har vel alle vært i en ferskvaredisk og handlet varme fiskekaker…

Det er jo bare sååå godt. Jeg kan nesten kjenne smaken bare ved tanken.

Fiskekaker er veldig enkelt å lage selv, og de lages lavkarbovennlige enkelt som jeg har gjort her.. Og Man kan fylle de med mye godt om man da ikke ønsker naturelle fiskekaker LCHF-style..
Jeg har valgt å bruke bacon og vårløk i denne fiskefarsen

I denne oppskriften har jeg valgt å bruke torsk  men hyse sei, lyr er andre fiskeslag som gir gode fiskekaker

9 fiskekaker:

400 g fiskefilet
1 ts havsalt
2 egg
1,5 dl fløte
1/2 ts peppermix

1 pk bacon
1/2 dl finhakket vårløk

smør til steking

skjærtorskefileten i terninger.
Ha fisken i en foodprocessor sammen med salt.

DSC_2801
Kjør den til en jevn og seig masse.
tilsett eggene, ett om gangen og kjør foodprocessoren videre.
Spe deretter med fløte og kjør farsen godt sammen.

klipp bacon i «terninger» og stek det i en stekepanne.
Hakk vårløk.
Ha fiskefarsen over i en bolle og bland inn både bacon og vårløk.

stek fiskekakene i stekepanne på middels varme og bruk godt med smør i panna.

DSC_2802

Disse lavkarbo-fiskekakene er gode å spise som de er, gjerne med litt majones.

DSC_2807
De er også ypperlige til en middagsrett med grønnsaker og en kaldrørt rømmesaus.

DSC_2806

 

8BFC4DBD-5EE2-469B-B32EF8279D22F333-A81C9FC7-4982-4FC5-AC72721EA960FF74

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *