Posted on

Hege’s gratinerte kjøttdeigform

 

I går lagde jeg en helt ny rett, som smakte himmelsk.
Du vet, en sånn middagsrett som smaker så godt at du bare ikke klarer å slutte å spise…
Ikke nok med at den smaker himmelsk…den er rimelig lettlaget og har få ingredienser også.

Denne retten kan også gjøres klar dagen i forveien, slik at man bare setter den i ovnen når man kommer hjem fra jobb, studier eller hva det måtte være.

nok til 3 personer

800 g sellerirot i terninger.
2 ss smør
1,5 dl fløte
salt
peppermix.
—-
400 g kjøttdeig
olje til steking
1 stor rødløk
2 tomater
100 g revet jarlsbergost

start med å lage sellerirotpure.
vekten som er angitt er vekten etter selleriroten er skrelt,vasket og kuttet i terninger.
DSC_2762
Det er jo ganske mye skall som går vekk, men jeg brukte to forholdsvis store sellerirot.
kok den oppkuttede selleriroten i lettsaltet vann til selleriroten er mør.
Ta kjelen vekk fra platen og kjør selleriroten med en stavmixer til den er helt jevn.hell i fløte og tilsett smør og sett kjelen tilbake på på platen og bring pureen opp til kokepunktet, før du setter pureen til side.

stek kjøttdeig i litt olje.
grovhakk rødløk og skjær tomatene i skiver.

DSC_2764
ha sellerirotpureen i en ildfast form.
DSC_2766

Ha rødløk over pureen.
ha deretter kjøttdeig, og deretter tomatskiver i formen
tilslutt strør  du revet ost i  formen.

 

gratineres på 200 grader i ca 20 min.

serveres med kokt blomkål,brokkoli eller aspargesbønner.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *