Posted on

Sellerirotkaker

I helgen lagde jeg en ny oppskrift på sellerirotkaker,og om jeg må si det selv så smakte de himmelsk.

Det tar litt tid å lage de men det er de verdt.

20160227_201628

350 g sellerirot,kuttet i terninger

350 g blomkål,kuttet i terninger

1 dl fløte

1 dl vann

1 ss smør

1 eggeplomme

1 klype salt

1 klype peppermynte

Kok grønnsakene i fløte og vann på forholdsvis svak varme til grønnsakene er møre.

Rør stadig i kjelen.

Ta kjelen av platen og jevn med stavmikser.

Rør inn smøret først og deretter eggeplomme.

Krydre med salt og pepper.

Ha massen i en sprøytepose med stort hull eller bruk en frysepose som du klipper hull i.

Sprøyt ut kaker på et bakepapirkledd stekebrett.

Stekes på 200 g varmluft til de har fått en gylden farge på toppen.ca 20 min.

Disse sellerirotkaker passer til mange ulike middagsretter.

Jeg serverte de til pepperbiff.

2 thoughts on “Sellerirotkaker

  1. Hørtes veldig deilig ut! Kan man fryse kakene?

    1. Hei.
      Jeg har ikke forsøkt å fryse de ned…Men tror nok det fint går

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *