Posted on

valentineskake

20160212_150234

Da er valentinesday og morsdag , og på samme dag til og med…

Da må vi vel bake litt i den anledningen.

Satt her og tenkte ut hva kan vi bake…jeg pleier jo å bake suksessterten, men litt forandring er jo ikke å forakte…

Til slutt kom jeg til at jeg skulle prøve å bake en lchf-bløtekake…jeg bare eeeeellsskkeeer bløtekake…

Og resultater er hvertfall ikke noe å skamme seg over, heller tvert i mot…denne kaken serverer jeg gjerne i fine anledninger, for den ble meget god om jeg skal si det selv…

Til en 24 cm form

8 egg

60 g tagatesse

400 g rømme

2ts bakepulver

0,5 ts vaniljepulver (bourbon)

100g finmalte,skoldede mandler(kjøper ferdig)

35g kokosmel

35 g fiberfin

3 ss pofiber

til denne kakebunnen trenger du ingen kjøkkenmaskin. alt vispes for hånd.

visp egg og tagatesse kraftig et par min.
Tilsett rømme og pisk det godt sammen til en jevn masse.
Ha deretter i de tørre ingrediensene og bland godt.

ha bakepapir i bunnen på en kakeform. og smør deretter både bunn og sider med olje.

hell røren i kakeformen

20160212_133952

stek kaken på 170 grader i ca 40 min. husk at ovner er forskjellig så kan være at ovnen din trenger lengre eller kortere tid.

avkjøles på rist dekket med et kjøkkenhåndkle.

del kaken i to og fyll kaken med det du ønsker…
Det være seg vaniljekrem,bringebærkrem eller hva man ønsker.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *