Posted on

Blomkålsalat

På onsdag ble det en forholdsvis enkel, men god middag.

Kjøpte ferdig kokt påskeskinke som jeg bare varmet litt inni ovnen .

Skjærte tynne skiver av påskeskinke og la det i stekefolie inn i ovnen .

Lagde så en deilig og frisk blomkålsalat som tilbehør.

Blomkålsalaten passer til mye forskjellig, som for eksempel grillmat.

Blomkålsalat er et fast tilbehør når vi griller.

Men som nevnt så hadde vi den til kokt påskeskinke og det passet ypperlig.

1 blomkål hode

150 g seterrømme

150 g majones («alma» som kun har 1,2 g karbo pr.100g)

1 ts worchestersaus

5-6 dråper tabasco saus

50 g rødløk

1 rød chili

2 vårløk

2 stilker stangselleri.

2 ts dijonsennep

20 g sylteagurk

Salt

Peppermix

Kok blomkålhodet mørt i lettsaltet vann.

La blomkål hodet avkjøle seg.

Bland sammen rømme, majones,worchestersaus,sennep,salt ,peppermix og tabasco i en stor bolle.

Finhakk rødløk,sylteagurk,stangselleri,vårløk og chili.

Ta ut frø og hinner fra den røde chilien først.

Ha alt i bollen og rør alt godt inn.

Skjær blomkålen i mindre biter og ha blomkålbitene i bollen sammen med de andre ingrediensene.

Bland blomkålbitene forsiktig inn.

Finhakk det grønne fra en vårløk og ha som pynt dersom du ønsker det.

Blomkålsalaten holder seg i flere dager i kjøleskapet.

Blomkålsalaten er ennå bedre på dag 2 og dag 3,da har smakene satt seg bedre.

20160323_184314

2 thoughts on “Blomkålsalat

  1. Oi, så mange fine og gode oppskrifter du har på bloggen din. Så moro at du valgte å være med, så vi kunne få den med oss 🙂 Ønsker deg en fortsatt fin påske!

    1. Tusen takk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *