Posted on

Hege’s luksus-grateng

I går laget jeg en skikkelig god kjøttdeig grateng.

Den har fått navnet luksus-grateng,  fordi det er så mye snadder i den.

Chili, kjøttdeig,strandaskinke++ bare for å nevne noe.

Jeg har laget mange ulike gratenger  gjennom årenes løp, men denne Gratengen er min absolutt favoritt.

Denne porsjonen passer til 3 voksne.

Lag gjerne dobbel porsjon,for denne går ned på høykant.

Gratengen er ypperlig til lunch også. Da er det bare å varme den litt enten i ovnen eller i Micro.

350 g sellerirot

350 g blomkål

2 ss smør

0.5 dl fløte

Salt og pepper

—————-

400 g kjøttdeig

2 sjalottløk

1 rød chili

120 g revet ost

2 tomater

30 g skivet,fersk champignon

30 g finklippet strandaskinke

Start med å vaske,skrelle og kutte sellerirot og blomkål i mindre biter.

Kokes i lettsaltet vann til sellerirot og blomkål er møre.

Hell av vannet.

Mos sellerirot og blomkål med en stavmikser.

Rør først inn smøret, når det er smeltet helt har du i fløten.

Rør godt.

Tilsett salt og pepper.

Ha sellerirot-og blomkål puré en i en ildfast form.

20160329_152231

Stek kjøttdeigen og ha denne også i den ildfaste formen.

Finhakk løk.

Fjern hinner og frø fra den røde chilien og finhakk denne.

Skjær champignon i tynne skiver.

Klipp så strandaskinke i små «terninger»

Fordel dette over kjøttdeigen i den ildfaste formen.

20160329_154327

Skjær tomatene i tynne skiver og legg de i formen.

20160329_154619

Tilslutt strør du den revne osten over.

Gratiner på 200 g i ca 15 min.

20160329_170000

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *