Posted on

Hege’s mandagsgryte

Så er hverdagen over oss igjen og nye hverdagsmiddager skal lages og nytes.

Jeg vet at det er mange som spiser et lchf-kosthold,hvor resten av familien ikke gjør det…

Da er det greit å lage middager som passer for hele familien.

Denne gryta her er et godt eksempel på det.

Jeg koker ris til resten av familiens koser jeg meg med min jukse-ris.

Denne porsjonen mandagsgryte vil rekke til en familie på 4.

800g kjøttkakedeig eller kjøttdeig
1 beger seterrømme
2 ss olje
1 rødløk
1-2 fedd hvitløk
150 g fersk champignon
1 cup kjøttfond
1 dl vann
2 ss tomatpure
maldon havsalt
paprikakrydder
peppermix

start med å kutte rødløk,hvitløk og champignon.
finhakk hvitløken,grovhakk rødløken og skjær champignonen i fine skiver.

Varm olje i en kjele.
surr hvitløk og rødløk 2-3 min.
Ha så champignon skåret i fine skiver i kjelen.
Surr videre 3-4 min.
Tilsett 2 ss tomatpure.
La det surre 1-2 min for å få vekk den rå smaken av tomatpure.
tilsett vann og kjøttfond.
Når kjøttfonden har løst seg opp, tilsetter du seterrømme.
La gryten få stå og småputre mens du steker kjøttkakedeigen/kjøttdeigen.

Stek kjøttkakedeigen eller kjøttdeigen, om du heller bruker det, i 2 omganger.
Ha det over i kjelen da det er stekt.
La gjerne gryten stå og småputre ca 20min.
Smak til med krydderet.

20160314_173227

Heges jukseris:
til 2 personer.
100g finrevet sellerirot
200g  finrevet blomkål
smør til steking
peppermix.

finriv grønnsakene.
stek på svak varme i godt med smør.
5-10min. vil være tilstrekkelig.
Smak til med peppermix

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *