Posted on

LCHF-pitabrød

For en tid tilbake lagde jeg noen pitabrød, som smakte veldig godt men de passer best på et moderat lavkarbokosthold.
Det blir fort en 5-6-7 karbo pr.pitabrød når man bruker mandelmel,sesammel eller lignende…
De var som sagt veldig gode på smak,men de blåste seg ikke opp som disse.
Det kommer nok helt klart av ingrediensene jeg brukte.

Disse pitabrødene er helt uten mel og frø.
De blåser seg utrolig fint opp og daler ikke ned igjen etter man har tatt de ut av ovnen.
Jeg fant inspirasjon til disse hos en dansk  blogg, (johannecharnock.wordpress.com)

til 2 pitabrød trenger du:

150 g revet norvegia ost
1 egg
12 g pofiber

start med å forvarme ovnen til 220 grader.
smelt osten over svak varme i en non-stick kjele.
Osten skal være helt smeltet før du tilsetter noe mer.
Ta deretter kjelen av platen.

Når osten så er helt smeltet, tilsetter du et sammenpisket egg og blander det godt inn i den smeltede osten.
tilsett så pofiberet og bland det godt inn.
Ta deigen ut av kjelen og elt den litt enten i hånden eller på kjøkkenbenken..

Del deigen i to og rull til boller. klapp bollene flate og sett de på et bakepapirkledd stekebrett.

20160302_151643

Stek pitabrødene midt i ovnen i ca 10min.

Avkjøles på rist

det er kun 0,8 g karbohydrater pr.pitabrød.

pitabrødene fylte jeg med salat,paprika, rødløk, stekte krydrete kyllingstrimler og en deilig hjemmelaget dressing

20160302_170653

6 thoughts on “LCHF-pitabrød

  1. Hei. Hva er pofiber ?

    Mvh Britt Engebråten

  2. Er det mulig å bruke noe anna enn pofiber? Har ikke det… Har fiberhusk, sesammel…

    1. Godt mulig det går an å bruke fiberhusk men det har jeg ikke prøvd

  3. Denne oppskriften blir digg som pizzabunn og!

    1. takk for tipset 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *