Posted on

LCHF fiskegrateng

20160330_171058

Jeg personlig spiser altfor lite fisk.
Jeg tror mange kjenner seg igjen i det…problemet er at jeg skjønner ikke hvorfor.

Når jeg først lager fiskeretter av ulike slag så smaker det jo så godt.

Så konklusjonen må bli: spis mer fisk.

Vel, til saken..
Jeg lagde derfor en oppskrift på en god og smakfull fiskegrateng.
Nok en gang ble jeg veldig fornøyd…og ja..jeg vet at det høres ut som skryt..men selv om det er jeg som har laget den så smakte det utrolig godt…

Litt tid tar det jo å lage fiskegrateng, men det er det absolutt verdt.
Denne kan fint lages kvelden før eller kanskje på søndagen, så lager man den bare klar, har plastfolie over og oppbevarer den i kjøleskapet og steker den dagen etterpå.

600g torskefilet
1 pk bacon
50 g revet ost
1 ss finmalte hasselnøtter
_________

fisken kokes  og avkjøles.
Bacon klippes i små «terninger» og stekes noen minutter, og settes til avkjøling

lag deretter sausen med følgende ingredienser:
1-2 ss olje
2 sjalottløk
100g philadelphia ost (ikke light)
0,5 dl vann
1,5 dl kremfløte
3 egg
1 fiskebuljong (terning)
1 klype muskatnøtt, malt
1 klype peppermix

lag sausen slik:
varm olje i en non-stick kjele
hakk sjalottløkene og ha i det i kjelen.
La olje og sjalottløk surre på svak til middels varme noen minutter.
Når løk og olje surres, har du fiskebuljongen i vannet(som du koker opp først)
og lar fiskebuljongen løses opp i vannet.
Når buljongen ligger til oppløsning, har du philadelphia osten i kjelen og lar dette smelte.
Ha den oppløste buljongen i sausen.
Tilsett deretter fløten, muskatnøtt og peppermix og la det småkoke til sausen har blitt tykk og fin.
Når sausen står og småputrer skiller du eggene og har eggeplommene og eggehvitene hver for seg.
Så når sausen er ferdig tar du kjelen av platen og pisker inn eggeplommene.
Eggeplommene piskes inn en om gangen.
Sett sausen til avkjøling.
Når både fisk, bacon og saus er avkjølt blandes dette sammen.
Stivpisk de tre eggehvitene til en tykk og luftig masse og bland det forsiktig inn i gratengen.
Ha gratengen i en ildfast form.
Ha over den revne osten og deretter de malte hasselnøttene.

gratiner fiskegratengen i ca 30min på 200g midt i ovnen.

her i huset hadde jeg blomkålris som tilbehør.

velbekomme

20160330_173230

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *