Posted on

Sellerirotsalat

20160505_204130

Endelig har vi fått litt finvær, og det gjelder det meste av landet.
Vår og finvær er jo ensbetydende med grilling eller å spise ute i hagen/terasse, eller hva?.

Så da fyrer vi løs med en deilig sellerirotsalat som egner seg ypperlig til grillmat.
Den passer til mange andre retter også,som koteletter og annen kjøttmat.

Denne sellerirot-salaten hadde vi her hjemme i går sammen med sommerkoteletter..og det smakte nydelig.

400g sellerirot
75g seterømme
75g majones
10g sylteagurk
1ts worchestersaus
4 dråper tabasco saus
litt gressløk
havsalt
peppermix
1 sjalottløk

Skjær sellerirot i tynne terninger.
Kok selleriroten mør.
Avkjøl selleriroten.
Mens selleriroten avkjøles, så lager man dressingen.

bland majones og rømme sammen.
finhakk sylteagurk(2-3skiver), og ha det sammen med rømme og majones.

Tilsett worchestersaus og tabascosaus og rør godt.
Hakk en sjalottløk og litt gressløk og bland det inn i dressingen.
Til slutt har man et lite dryss havsalt og peppermix i dressingen og rører det sammen.

Ha selleriroten i dressingen og rør det godt inn.
Settes kaldt frem til servering.

Serveres gjerne med litt gressløk som pynt. evnt. vårløk.

Denne sellerirotsalaten kan gjerne lages dagen før.

IMG_20160505_193250

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *