Posted on

Fastelavensboller !!!!!!

Tiden bare flyr av sted..det var jo nettopp jul.
jeg oppdaget plutselig at til søndag er det fastelavensøndag.

Da må vi jo bare bake fastelavensboller. Det er jo så godt med boller med krem…
Vi trenger ikke spise høykarbo-boller for å kose oss, nei .
Mange gode oppskrifter og flere mindre gode oppskrifter finner man på nettet, men det gjelder vel alt innen oppskrifter på nett..
Før jeg snakker meg helt bort her, skal du få oppskriften på mine fastelavensboller

5 boller
4 egg
2 ss sukrin+( sukrin pluss)
———-
50 g smør
1/2 dl  kremfløte
1/2 dl vann
———
25 g finmalte,skoldede mandler/mandelmel(ikke fettredusert)
25 g kokosmel
2 ss pofiber
2 ss fiberhusk
0,5 ts bourbon vaniljepulver
2 ts bakepulver
1 klype kardemomme.

Sett komfyren på 160 grader.
visp egg og sukrin+ kraftig i en kjøkkenmaskin i ca 10 min.

DSC_2776
mens kjøkkenmaskinen står og jobber, smelter du smør i en liten kjele.
Når smøret er smeltet , ta kjelen bort fra platen og tilsett fløte og vann i kjelen.
Bland så alle de tørre ingrediensene sammen.

DSC_2774
Da eggeblandingen er stivpiska(ser ut som skum) heller du  smørblandingen i eggeblandingen og tilsetter de tørre ingrediensene.
bland godt sammen.

La røra stå og svelle i noen minutter før du triller boller og setter på et bakepapirkledd stekebrett.
NB! fukt gjerne hendene med litt matolje når du skal trille boller, da går det som en lek.

DSC_2777
stek bollene på midterste rille i 25-30 min
Avkjøl bollene på rist.

DSC_2779

Jeg bruker kun krem med vaniljepulver til fyll.
noen ganger har jeg brukt krem med bringebær..
det er mange muligheter.

men her er hva du trenger til en enkel krem
1,5-2 dl kremfløte
2 ts tagatesse
1/3 ts bourbon vaniljepulver
piskes til krem.
fordeles på bollene.

jeg synes det er like greit å servere halve boller med krem i stedet for 2 halve boller sammen med krem i mellom, men det er jo en smakssak…

DSC_2789

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *