Posted on

Tykk og god bernaisesaus

Det er en del som tror at det å lage en tykk og god bernaisesaus er litt av et kunststykke.

Det er det altså ikke.

Det er egentlig ganske lett.

Jeg anbefaler deg å lage denne sausen neste gang du skal ha biff på menyen.

Hvem vil ikke ha en god og tykk bernaisesaus til en saftig biff?

Hva trenger man:

1 sjalottløk
1 ss smør
1 ts sukrin+
2 ss edikk,klar
0,5 dl hvitvin
———
3 eggeplommer
3 ss vann
150g smør
2 ss estragon,tørket

Start med å lage løkblandingen slik:
Finhakk en sjalottløk.
smelt smør, eller bruk klaret smør.
ha sjalottløk og sukrin+ i kjelen og la det surre omlag et minutt.
Ha deretter edikk og hvitvin i kjelen og la dette koke inn til halv mengde.
Da er det en liten og tykk masse.

Sett løkblandingen til side.

Kutt smøret i terninger, det skal være romtemperert smør.

Ha eggeplommer og vann i en bolle. og pisk kraftig i ca 3 minutter, og ja du blir sliten

Ha så løkblandingen i bollen sammen med eggeblandingen.
Kok opp vann og  ha  bollen over kjelen med vannet.
Bollen må tåle varme og bollen skal ikke være nede i vannet kun oppå.
Fortsett å piske til eggeblandingen blir fyldigere.
Dette kan ta litt tid, og det kan godt være mulig at du må skifte vann i kjelen underveis, da det kjøler seg ned.
Ha så i msmøret, litt av gangen og pisk kraftig mellom hver gang du tilsetter smør.
Til slutt har du i estragon og pisker det godt inn.

Sausen er ferdig og klar til å nytes.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *