Posted on

Deilig fiskegrateng til hele familien

 

 

 

600g torskefilet

50 g revet ost
2-3ss finmalte mandler
_________

fisken kokes  og avkjøles.

lag deretter sausen med følgende ingredienser:
1-2 ss olje
2 små sjalottløk
200g tine kremost, naturell
1 dl vann
1,5 dl kremfløte
3 egg
1 klype muskatnøtt, malt
1 klype peppermix

lag sausen slik:
varm olje i en kjele
hakk sjalottløkene og ha i det i kjelen.
La olje og sjalottløk surre på svak til middels varme noen få minutter.
Ha deretter fløte, vann, krydder og kremost i kjelen.

La det småkoke til sausen er blitt tykk.

Når sausen står og småputrer skiller du eggene og har eggeplommene og eggehvitene hver for seg.
Så når sausen er ferdig tar du kjelen av platen og pisker inn eggeplommene.
Eggeplommene piskes inn en om gangen.
Sett sausen til avkjøling.

Mos den kokte fisken med en gaffel eller med hendene
Når både fisk og saus er avkjølt blandes dette sammen med en visp slik at det blir en fin masse
Stivpisk de tre eggehvitene til en tykk og luftig masse.

Bland det forsiktig inn i gratengen.
Ha gratengen i en ildfast form.


Ha over den revne osten og deretter de malte mandlene

gratiner fiskegratengen i ca 30min på 210g midt i ovnen.

Denne retten kan fint gjøres i stand dagen før, oppbevares under plast i kjøleskapet og steke den neste dag.

Er du bare en person, så fordeler du fiskegratengen i mindre aluminiumsformer og fryser ned.

her i huset hadde jeg blomkålris som tilbehør. Sellerirotpure er også godt å ha som tilbehør.
Denne retten passer til 3-4 personer.

velbekomme

20160330_173230

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *