Posted on

Focaccia med rødløk og sveitserost

I dag er det en enkel sellerirotsuppe på menyen her i heimen, og hva passer vel bedre enn hjemmebakt focacciabrød til suppen med deilig meierismør…

Uten at jeg skal komme med så mye prat her, så skal jeg i dag gå rett på sak.

Du trenger:
4 egg
200g philadelphia ost, orginal (ikke light)
100g smeltet smør,avkjøles
1 dl finmalte mandler
1 dl linfrømel
2 ts bakepulver
2 ss fiberhusk/psyllium
1 ts havsalt
____
ca 25g finhakket rødløk
ca 10-12 terninger sveitserost
oregano
Maldon havsaltflak

Mal mandlene selv eller kjøp finmalte mandler

Smelt smør, og sett det til side når smøret er smeltet.
kjør 4 egg i en kjøkkenmaskin på forholdsvis høy styrke i min.5 min. Eggene skal bli skikkelig luftig.
Ha i  philadelphia og kjør maskinen fortsatt så alt er blandet godt.
Ta bollen til kjøkkenmaskinen av maskinen.
Ha i de tørre ingrediensene og bland det i massen med en slikkepott.

Ha til slutt det smeltede smøret i. rør om.
Kle en brødform med bakepapir. Jeg brukte en 2l-form.
ha massen i formen.
Hakk rødløk og skjær sveitsetrost i terninger.
Dytt det ned i formen.
Til slutt strør man over oregano og havsalt.
Stekes på ca 200grader i 50-60min

Avkjøles på rist

NB! jeg maler mandlene selv. Linfrømelet kjøper jeg på helsekost, men dette kan sikkert også males selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *