Posted on

Sukkerfrie Kokosboller

Da er det helg igjen og alle hjerter gleder seg….
Selv om man har valgt å leve et liv med et lavkarbo-kosthold, betyr ikke det at man aldr kan kose seg med noe søtt en gang i blant.

Hva passer vel bedre enn å lage noe snadder til helgen. Noen får kanskje besøk andre vil gjerne kose seg litt ekstra…
Kanskje det er en feiring av noe slag i vennegjengen eller i familien.

Så jeg tenkte jeg skulle dele kokosbolle-oppskriften min med dere. Disse kokosbollene er farlig gode, om jeg så må si det selv, og folk som sverger til et høykarbo-kosthold vil ikke merke at det ikke er et korn sukker i disse søte fristelsene….

Og du….du er viljesterk dersom du klarer å nøye deg med bare en

Heges kokosboller:

ca 50 stk, men avhenger selvfølgelig av størrelsen.

5 eggehviter
75 g sukrin+(sukrin pluss)
5 plater gelatin
0,5 ts bourbon vaniljepulver (ekte vaniljepulver)
3 ss kokende vann, til oppløsning av gelatinen

Start med å legge gelatinplatene i bløt(i kaldt vann.
La det ligge i bløt 5-10 min

Pisk eggehvitene til en tykk masse med kjøkkenmaskin.
Tilsett deretter sukrin+ og vaniljepulveret og fortsette å piske massen kraftig.

Hell av vannet på gelatinen, og klem ut overflødig vann.
Legg så gelatinen i en kopp e.l og tilsett 3 ss kokende vann og rør rundt med en gaffel til gelatinen er oppløst.
Hell den oppløste gelatinen i eggemassen mens det fortsatt piskes kraftig

Hell massen i en frysepose og klipp et lite hull,slik at det blir som en sprøytepose.
Sett topper på en stekeplate kledd med bakepapir eller alu.folie.
strø et tynt lag med kokos før man setter toppene på platen.
Settes kaldt i min. 1 time før man dekker de med sjokolademasse og kokos.

DSC_0193

sjokolademasse:
200 g sukkerfri sjokolade
50 g cocosa (kokosfett,kjøpes i helsekost)

kokos

ha kokos i en skål
smelt sjokolade og delfiafett i vannbad.

så er det enten å dyppe toppene i sjokoladeblandingen , eller helle sjokolademassen over toppene med skje. Dette blir fort litt klinete, så man må bare finne ut hva man synes er best.

Strø så kokos over, og settes kaldt noen timer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *