Posted on

Hege’s Knallgode rundstykker

Jeg har lenge vært på jakt etter skikkelige gode rundstykker på lavkarbovis.

Det finnes et hav av oppskrifter på nett, men jeg har aldri funnet noen som dekker mine kriterier.

De skal først og fremtst være gode på smak
de skal se innbydende ut
de skal gjerne ha litt sprøaktig skorpe
de skal ha lite karbohydrater i seg.

Disse kriteriene kan ofte være være vanskelig å klare å fylle…

Men denne oppskriften tror jeg jaggu meg jeg har truffet….

Jeg har laget 2 ulike varianter av samme oppskrift…

Den første, som jeg vil dele nå har både egg og ost i seg.
Disse smaker nydelig med noe godt pålegg på…

De andre er uten egg og ost.

1 dl fibrex
1 dl vann
____
50g finmalte mandler
1 ss linfrø,knuste
25g sesamfrø,uten skall
2 ts bakepulver
2 ss fiberhusk
3 egg
50 g revet ost
1 dl mandelmelk, usøtet

Legg fibrex i bløt i vannet og la det svelle,mens du finner frem resten av ingrediensene.

Ha de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett svellede fibrex.

Pisk sammen egg og mandelmelk

og bland det i det tørre ingrediensene.


La deigen stå og svelle ca 10min og rør av og til.
Ha i den revne osten til slutt og fordel den godt.

form deigen til 9 rundstykker og sett de på et bakepapirkledd stekebrett, og stek de på 200 grader i 45 min.

Jeg vet at mange av mine lesere ønsker å vite næringsinnholdet, og det er:

pr. rundstykke
111,8 kcal.
1 g karbohydrat
6,1 g protein
8,3 g fett

 

2 thoughts on “Hege’s Knallgode rundstykker

  1. Jeg prøver å bytte ut mandelmelk med vann. Det må vel være greitt?

    1. Det går sikkert fnt, men hvordan smaken blir kan jeg selvsagt ikke si noe om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *