Posted on

sellerirotsalat med sukkererter og rødløk

Da er det fredag og ute skinner solen.

(jeg håper den gjør det hos deg også)

Her i heimen skal vi grille, og da må man jo lage en sellerirotsalat…ja,jeg vet at det er flere oppskrifter på bloggen med sellerirotsalat,blomkålsalat osv…

Det jeg vil si, er at man kan egentlig putte nesten hva man vil av ingredienser i en slik salat..
har man f.eks  litt stangselleri man skulle brukt opp, ja så skjær det opp og ha det i salaten…

Når jeg lager slike salater, starter jeg med å vaske,skrelle og kutte opp sellerirot, siden den både skal kokes og avkjøles.

 

Når selleriroten er kokt og står til avkjøling, lager jeg dressingen:

150g seterømme
100g majones
4-6 dråper tabasco
1 ts worchestersaus
1 ts dijonsennep

resten av ingrediensene man trenger:
200g sellerirot,skåret i terninger
150g sukkererter,skåret i skiver
1 stor rødløk (150g), hakkes

kok sellerirot og avkjøl .

Bland deretter alle ingrediensene.

la gjerne sellerirotsalaten stå i kjøleskapet noen timer for å godgjøre seg.

Jeg vet fra før av at noen av leserne ønsker seg næringsinnhold.

denne salaten er beregnet for 4 porsjoner
pr.porsjon:
346,7 kcal
4,7g karbohydrat
3,4 g protein
33,2 g fett

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *