Posted on

Nydelig ostelasagne i porsjonsformer

I går lagde jeg lasagne til middag, og den var bare helt nydelig, om jeg skal si det selv.

Jeg har tidligere laget lasagne med lavkarbo-lasagneplater, men tenkte jeg skulle prøve ut en lasagne uten disse platene, og jeg må innrømme at det ble den beste lasagnen jeg har smakt. perfekt for min gane.

Og da slipper man jo å lage disse lasagneplatene også da 🙂

Jeg brukte små aluminiumsformer, slik at det ble porsjonsformer.

dav

da kan man enkelt fryse ned, og ta de opp ved behov. det er jo utrolig deilig å ha mat ferdig i fryseren til travle dager eller dager man ønsker noe enkelt.

Nok snikksnakk, og over til oppskriften som gir 3 stk porsjons-lasagner.

Kjøttsaus
1 pakke kjøttdeig (400g)
1 boks hakkede tomater
1 middels løk, hakket
olje til sutring av løk+ steking av kjøttdeig.
1 ss tomatpure, velg den med minst karbohydrater som er i din butikk)
2,5 dl vann
salt
pepper
oregano
stek kjøttdeig i en stekepanne.
Samtidig starter du på kjøttsausen slik:

ha litt olje i en kjele og varm den opp.
Tilsett hakket løk og la det surre noen minutter, til løken er blank og myk
tilsett tomatpure, og fortsett å surre noen minutter.
deretter har man i hakkede tomater, vann og kjøttdeigen.
la dette småkoke i 25-30min til kjøttsausen er bitt tykk.
på slutten av koketiden smaker du til med salt, pepper og oregano.

Mens kjøttsausen står og putrer, starter du på ostesausen, som er utrolig enkel:
1, 5 dl kremfløte
150g baconost
kokes opp, og vispes sammen.
la koke ca 15 min, til sausen er tyknet.

I tilegg til ingrediensene ovenfor, trengs det 120 g norvegia eller jarlsberg.

Fordel kjøttsausen i tre små alu.former

Fordel deretter ostesausen i formene.
til slutt strør du over ca 40g hvitost i hver form.

dav

gratineres ved 200grader i ca 15-20 min.

ha gjerne en enkel sidesalat til.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *