Posted on

Deilig og kremet oksegryte

oppskriften gir nok mat til 2 sultne personer
300g høyrygg
150g fersk champignon
1 løk, middels str.
1 pk bacon (ca 125g)
2 ss oksefond (bruker flytende)
1 liter vann
2 dl kremfløte
4 ss hakket purre
salt og pepper

Kok blomkål, og ha som tilbehør

Bruk en stor gryte.

Skjær høyrygg i terninger.

skjær champ i skiver
hakk løk
Klipp bacon i «terninger»
fres bacon et par minutter i gryten(ved behov så tilsett litt olje), før du tilsetter champignon og løk.
La alt surre noen minutter.
Ta så alt ut av gryten.
ha i klaret smør og sett platen på 7-8. la smøret bli nøttebrunt før du tilsetter kjøttet og bruner dette.
senk temperaturen på platen noe.
ha i vann og oksefond og la det småkoke ca en time.

Ha deretter i løk,champignoon og bacon+ fløten.
la dette småkoke en time til.
ved behov så etterfyller du med litt vann, men husk at det skal være saus og ikke suppe.
på slutten av koketiden tilsetter du purre, salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *