Posted on

Knekkebrød uten fiberhusk

Jeg får fra tid til annen spørsmål om knekkebrød-oppskrift uten fiberhusk

Da måtte jeg jo selvfølgelig prøve ut det….

50g hasselnøtter
50g mandler
50g solsikkekjerner
25g knuste linfrø
25g chiafrø
en klype salt
1,5 dl varmt vann
2 egghviter

kjør de tørre ingrediensene i en foodprocessor.

Ønsker du større biter av nøtter og frø, så hakker du de enkelt med en kniv til ønsket størrelse på bitene.

ha deretter 2 eggehviter i og kjør det noen sekunder.

Til slutt har du over vannet og igjen kjøres massen.

La deigen hvile 10 minutter.

ha deigen over på et bakepapirkledd stekebrett.

Bruk en slikkepott til å smøre deigen utover.

Pass på at det blir jevnt.

stekes på 170 grader.
etter ca 15min tar du brettet ut og ruter opp 16 knekkebrød

ta gjerne å snu brettet noen ganger underveis, for å være sikker på at det blir jevnt stekt.

Brettet stekes i ca 50min totalt.

Oppbevares i tett boks.

Knekkebrødene kan også fryses.

de tiner på et øyeblikk 🙂

2 thoughts on “Knekkebrød uten fiberhusk

  1. Jeg er allergisk mot hasselnøtter, kan det lages uten?

    1. Beklager sent svar. jaq du kan erstatte hasselnøtter med mandler, solsikkekjerner eller lignende

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *